Monday, 10 November 2014

Alfalfa Yang Menakjubkan

Assalamualaikum,

Hai ! hari ini sima nak kongsikan tentang kelebihan Alfalfa.
Mari kita baca apakah kelebihan ALFALFA?


Alfalfa merupakan raja segala tumbuhan dan raja segala herba. Ia mempunyai sistem akar yang panjang, iaitu sedalam 20 - 30 kaki ke dalam tanah.. Selain kaya dengan klorofil, ia juga merupakan makanan paling lengkap kerana mempunyai 15 mineral, 10 vitamin, 8 enzim dan juga fiber. Ia juga kaya dengan mikronutrien yang membantu sistem badan berjalan dengan lancar.

Pengamal perubatan herba (herbalists) selalunya mengesyorkan Alfalfa untuk pesakit yang kurang nutrisi (malnutrision), lemah (debility) dan sakit berpanjangan (prolonged illness).

Apakah kebaikan Alfalfa?

1) Terkenal untuk merawat 3A :
  • Arthritis
  • Asthma
  • Allergy
2) Berkhasiat untuk membantu masalah :
  • Penyakit Usus (Colon disorder)
  • Buah Pinggang
  • Kencing Manis
  • Melawaskan Usus
  • Ulcer
  • Sembab (Fluid  retention)
  • Kurang Selera
3) Mempunyai 8 Enzim yang boleh membantu masalah :
  • Penghadaman
  • Pencernaan
  • Flatulence
  • Abdominal discomfort dikalangan dewasa
4) Terkaya dengan klorofil yang dapat membantu masalah :
  • Gastrik
  • Penyakit Kulit (Eczema)
  • Kurang darah (Anemia)
  • Sembelit
  • Badan, nafas dan kaki berbau 
5) Promotes pituitary gland function

6)  Meneutralkan asid dalam badan (Alkalize's the body detorities the bodu especially the liver)

7) Merawat masalah keputihan pada wanita. Sifatnya yang mengandungi phytoestrogens juga menyebabkan ia berfungsi seperti Kacip Fatimah, dapat membantu dalam "hubungan" suami isteri (enhance libido). Malah, ada juga yang mengaitkannya dengan membantu pembesaran payudara. Jadi memang sangat bagus diambil oleh wanita dan para isteri.

8) As a galactagouge. Bagus diambil oleh ibu yang menyusu kerana ia merangsang dan menambah pengeluaran susu Ibu.



Kelebihan Omega Guard untuk semua

Omega 3 adalah asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA. Penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda. Namun tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA ini dan kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA ini dari sumber makanan dan juga supplement.

Sumber EPA dan DHA yang terbaik adalah dari haiwan seperti ikan berbanding tumbuh-tumbuhan yang sukar ditukarkan oleh enzim tubuh.

 Tahap enzim tubuh yang bagus dapat memproses kesemua sumber EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi yang terkandung dalam Omega 3 dengan maksima. Tak guna juga kita mengambil sumber EPA, DHA dan lain -lain ini jika enzim tubuh tidak berfungsi dengan baik.

 Jadi sangat penting dalam memastikan tubuh dalam keadaan sihat supaya zat dan nutrien dari makanan dapat diserap dengan baik.


Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee :

1) Minyak ikan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diekstrak dari ikan laut dalam berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies).

2) Tidak dihasilkan oleh minyak hati ikan yang mengandungi kandungan toksik.

3) Omega 3 dala Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.

4) Amat berbeza daripada produk Omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-satunya minyak ikan omega 3 yang paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.

5)  1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA, dan DHA.

6) Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen yang bergred farmaseutikal yang berteknologi terkini.

7) Kaedah ultratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengekstrak omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan PCB.


Manfaat Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee :

1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita.
2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan.
3. Mencegah salur darah dari tersumber.
4. Omega 3 dapat mengelakkan strok.
5. Mengekalkan tekanan normal darah.
6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher.
7. Mengurangkan sakit kepala.
8. Merendahkan kolestrol
9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan.
10. Mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL.
11. Mengawal masalah obesiti.
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung.
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin.
14. Meningkatkan perkembangan memori janin dan kanak-kanak.
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru.
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE.
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki masalah buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan.
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik.
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi.
24. Mencegah penyakit gout.

Selain daripada itu, Omega 3 yang terkandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak seperti :-

* Mencegah insomnia
* Mengurangkan tekanan emosi
* Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
* Membantu memperbaiki autism
* Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
* Mengurangkan masalah schizophrenia
* Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak


Siapa Perlukan Omega 3 Untuk Menyokong Tahap Kesihatan?

1. Warga Emas
2. Pesakit Jantung
3. Wanita
4. Wanita yang telah melahirkan anak
5. Pesakit darah tinggi
6. Orang selalu lupa
7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas
8. Pelajar
9. Ibu menyusu
10. Ibu Hamil
11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
               








Saturday, 25 October 2014

Hubungi Saya

Assalamualaikum,

Untuk sebarang konsultasi, pertanyaan dan pembelian boleh hubungi saya di :

HP No : 014 500 4755 (Call / SMS / Whatsapp)
Emel : auranutrisianda@gmail.com
Facebook : Fatawa annisa

Tuesday, 21 October 2014

Status Halal Produk Shaklee

Assalamualaikum,

Ramai juga yang bertanya, Shaklee ni HALAL ke tak?

Haaa... nak tahu halal ke tidak, boleh rujuk sini :


Islamic Services of America (ISA) tersenarai sebagai salah satu Badan Islam yang diiktiraf oleh JAKIM. Boleh klik terus kat link di sini: Senarai Badan Islam yang Diiktiraf JAKIM dan di sini : Halal Accreditation (ISA).


Alhamdulillah Shaklee adalah dari produk yang HALAL, kalau tak HALAL sima pun tak makan :)

Jadi, jangan was-was ye. consume dengan confident !

Thursday, 11 September 2014

Mealshakes - Buy 3 Free 1 !!

Meletopp !!

September 2014 promotion buy 3 free 1. Biasa kita dengar time promotion ni buy 6 free 1 kan? Haa tapi kali ni shaklee adakan promosi dengan hanya beli 3 dapat 4 !! Fuhh... Siapa nak bagi free 1 woooiii.. Berbaloi baloi kan??

Shaklee juga akan sumbangkan 10% kepada anak-anak yatim di luar sana dengan My Kasih Foundation di bawah program "Love My Neighbourhood". Terrsangat lah baguss. Di samping anda membeli anda juga turut menyumbangkan kepada anak yatim.

Jom dapatkan mealshakes dengan harga yang superb !! Hubungi saya di talian 014 500 4755. COD area Pulau Pinang dan sewaktu dengannya :)



Shaklee Pulau Pinang

Assalamualaikum, saya sima shazleen binti salleh (sid 1088264) sebagai agent shaklee anda area pulau pinang, seberang perai utara, penaga dan sewaktu dengannya :)

Bagi siapa yang perlukan suppliment shaklee atau produk-produk dari shaklee, bolehlah kiranya COD dengan saya atau by pos..

Sebarang masalah boleh berhubung dengan saya rakan shaklee anda :) dan saya akan berikan suppliment yang sesuai, insya Allah kita sama-sama bantu untuk lebih sihat and free consultation for sure ^_^

~~~

Nutrisi keluarga
Area Pulau Pinang dan sewaktu dengannya